Skončila úspěšná výstava Život s charitou

IMG_20180924_142111IMG_20180927_143623V pátek 5.10.2018 skončila velmi úspěšná výstava Život s charitou, která byla nainstalována v prostorách TIC ve Vyškově na Masarykově náměstí.

Už podle záznamu z návštěvní knihy i podle pracovnic v TIC bylo vidět, že se výstava povedla a oslovila hodně lidí.

Jednu reakci, kterou jsem měla sama možnost postřehnout.  P otkala jsem paní, která odcházela z výstavy, a tak mně to nedalo a ptala jsem se, jak se ji výstava líbila. Byla úplně nadšená  a  příjemně překvapená. Myslela si, že charita sbírá šatstvo, věděla, že má službu něco jako krátkodobý domov důchodců (to myslela Odlehčovací službu) a ještě věděla, že pořádáme Tříkrálovou sbírku. Moc ji zaujala pačovatelská služba a péče o pečující. Sama se rozvykládala, jak pečovala o maminku, a jak v té době potřebovala si s někým popovídat, kdo by ji poradil a kdo by ji vyslechl.

Říkala, že nás bude jen doporučovat.

Výstavu navštívili studenti střední zdravotnické školy, pro které to bylo připomenutí si příjemných chvil, které strávili u nás na praxi.

Děkujeme všem za ohlasy a poděkování, která nám napsali jednak do knihy nebo předali osobně.