Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Hledáme nové spolupracovníky/ce

Hledáme nového kolegu nebo novou kolegyni na pozici pracovníka v sociálních službách v přímé péči - aktivizačního pracovníka nebo pracovnici do Centra denních služeb.

Bližší informace v rubrice "Volná místa".

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Skončila úspěšná výstava Život s charitou

V pátek 5.10.2018 skončila velmi úspěšná výstava Život s charitou, která byla nainstalována v prostorách TIC ve Vyškově na Masarykově náměstí.

Výlet s Tříkrálovými koledníky do Kunovic

V sobotu 15.9.2018 jsme si s Tříkrálovými koledníky udělali výlet do Kunovic, kde jsme byli pozváni Oblastní charitou Uherské Hradiště na zábavné odpoledne.

Vyhlásili jsme stávkovou pohotovost

• Charita Vyškov se v loňském roce 2017 s týmem 8 zdravotních sester starala v obcích regionu Vyškovska o 698 pacientů. V rámci uskutečněných 16 782 návštěv jim věnovala 8 904,25 hodin čistého času péče, pro obsloužení všech domácností v rozlehlém území sestry dopravou najely 55 317 km.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Ostrov jistoty v plné práci

Brigáda na opravu zahradního nábytku.

Charita Vyškov nabízí nově pomoc všem, kdo prožili ztrátu blízkého člověka.

Poradce pro pozůstalé

Od června máme možnost nabídnout pomoc všem, kteří prožili očekávanou, ale i náhlou ztrátu blízkého člověka nebo pečují o umírajícího.  Konkrétně se jedná o certifikovanou službu poradkyně pro pozůstalé. V naší organizaci ji poskytuje paní Jitka Švejnohová, která je zároveň zdravotní sestra.

Sociální auto pro Charitu Vyškov

V tomto týdnu jsme díky štědrosti sponzorů, ve většině vyškovských podnikatelů, obdrželi od firmy Kompakt sociální auto, které bude sloužit k zajištění osobní asistence pro naše klienty. Chceme všem podporovatelům poděkovat za jejich příspěvek a těm, kteří se osobně zúčastnili i za jejich přítomnost a povzbuzení. Nedávno nám jedno starší auto nabourali, kolegyně vyvázla bez zranění, auto šlo rovnou do šrotu. Takže nové vozidlo je vítaným a pro zajištění služeb nezbytným pomocníkem. Nakonec zaměstnance i auto požehnal vyškovský děkan P. Michal Pořízek. Děkujeme!