Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Hledáme vedoucí pečovatelské služby

Vedoucí pečovatelské služby polovinou úvazku zodpovídá za celkový chod služby, řízení podřízených pracovníků a za celkovou kvalitu poskytovaných služeb. Druhá polovina úvazku přísluší přímé péči o naše klienty a jejich potřeby.

Skončila úspěšná výstava Život s charitou

V pátek 5.10.2018 skončila velmi úspěšná výstava Život s charitou, která byla nainstalována v prostorách TIC ve Vyškově na Masarykově náměstí.

Výlet s Tříkrálovými koledníky do Kunovic

V sobotu 15.9.2018 jsme si s Tříkrálovými koledníky udělali výlet do Kunovic, kde jsme byli pozváni Oblastní charitou Uherské Hradiště na zábavné odpoledne.

Vyhlásili jsme stávkovou pohotovost

• Charita Vyškov se v loňském roce 2017 s týmem 8 zdravotních sester starala v obcích regionu Vyškovska o 698 pacientů. V rámci uskutečněných 16 782 návštěv jim věnovala 8 904,25 hodin čistého času péče, pro obsloužení všech domácností v rozlehlém území sestry dopravou najely 55 317 km.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Ostrov jistoty v plné práci

Brigáda na opravu zahradního nábytku.

Charita Vyškov nabízí nově pomoc všem, kdo prožili ztrátu blízkého člověka.

Poradce pro pozůstalé

Od června máme možnost nabídnout pomoc všem, kteří prožili očekávanou, ale i náhlou ztrátu blízkého člověka nebo pečují o umírajícího.  Konkrétně se jedná o certifikovanou službu poradkyně pro pozůstalé. V naší organizaci ji poskytuje paní Jitka Švejnohová, která je zároveň zdravotní sestra.

Sociální auto pro Charitu Vyškov

V tomto týdnu jsme díky štědrosti sponzorů, ve většině vyškovských podnikatelů, obdrželi od firmy Kompakt sociální auto, které bude sloužit k zajištění osobní asistence pro naše klienty. Chceme všem podporovatelům poděkovat za jejich příspěvek a těm, kteří se osobně zúčastnili i za jejich přítomnost a povzbuzení. Nedávno nám jedno starší auto nabourali, kolegyně vyvázla bez zranění, auto šlo rovnou do šrotu. Takže nové vozidlo je vítaným a pro zajištění služeb nezbytným pomocníkem. Nakonec zaměstnance i auto požehnal vyškovský děkan P. Michal Pořízek. Děkujeme!

Mládež. Solidarita. Evropa. To bylo hlavním mottem Konference Caritas Europa

Tbilisi – Diskuse a workshopy na téma, jak přilákat mladé do Charity a jak prohloubit komunikaci s dobrovolníky. Seznamování veřejnosti s Charitou v ulicích Tbilisi. Návštěva centra pro děti z ulice a sociálně slabé rodiny. To vše a mnohem víc nabídla Konference Caritas Europa.  Letos ji pořádala Charita Gruzie ve Tbilisi (7. – 9. května).

Charita Vyškov hostí už čtvtého dobrovolníka z Německa

Charita Vyškov tento rok hostí už čtvrtého dobrovolníka. Letos tu od září hostuje mladá devatenáctiletá dívka, Marie Dittman. Marie je živá energická slečna, která si svým pozitivním přístupem a i přes jazykovou bariéru získá každého. Je tak skvělým příkladem pro své vrstevníky a obohacením pro naše pracovnice.