Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Ve čtvrtek 17. 1. 2019, bude půjčovna pomůcek UZAVŘENA

Omlouváme se za případné komplikace.

Hledáme nové spolupracovníky/ce

Hledáme nového kolegu nebo novou kolegyni na pozici pracovníka v sociálních službách v přímé péči - aktivizačního pracovníka nebo pracovnici do Centra denních služeb.

Bližší informace v rubrice "Volná místa".

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Balíček pro děti z Ukrajiny

Jako minulý rok nabízíme možnost obdarovat dítě z Ukrajiny vánočním dárkem.

Místo: Charita Vyškov
Termín: 10. 10. 2018, 10:44 — 15. 11. 2018, 10:44

Skončila úspěšná výstava Život s charitou

V pátek 5.10.2018 skončila velmi úspěšná výstava Život s charitou, která byla nainstalována v prostorách TIC ve Vyškově na Masarykově náměstí.

Výlet s Tříkrálovými koledníky do Kunovic

V sobotu 15.9.2018 jsme si s Tříkrálovými koledníky udělali výlet do Kunovic, kde jsme byli pozváni Oblastní charitou Uherské Hradiště na zábavné odpoledne.

Vyhlásili jsme stávkovou pohotovost

• Charita Vyškov se v loňském roce 2017 s týmem 8 zdravotních sester starala v obcích regionu Vyškovska o 698 pacientů. V rámci uskutečněných 16 782 návštěv jim věnovala 8 904,25 hodin čistého času péče, pro obsloužení všech domácností v rozlehlém území sestry dopravou najely 55 317 km.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Ostrov jistoty v plné práci

Brigáda na opravu zahradního nábytku.