Charita Vyškov nabízí potřebným nové pomůcky
20. května 2021 Charita Vyškov

Charita Vyškov nabízí potřebným nové pomůcky

Péče o blízkého nemocného je pro pečující osobu někdy velmi náročná a vyčerpávající. Ne vždy je možné, aby nemocný zůstal v domácí péči, přestože by o to on i jeho rodina stála. Důvodem jsou například nevyhovující podmínky či absence potřebných pomůcek. I proto jsme se rozhodli podat projekt na Výbor dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové, abychom rozšířili sortiment pomůcek, které potřebným nabízíme a které mohou poskytovanou domácí péči výrazně ulehčit.

Charita Vyškov se na jaře tohoto roku zúčastnila grantového řízení v dotačních projektech Paliativní péče a Senior. Oba projekty byly úspěšné a díky tomu jsme mohli pořídit hned několik věcí, které pomohou a usnadní péč o potřebné v jejich domácím prostředí.

První pořízenou položkou je 6ks kluzných podložek usnadňujících manipulaci s klientem na lůžku. Tyto pomůcky využívají naše pečovatelky v terénu (Pečovatelská služba) a už z prvních dojmů je jasné, že je to velmi vhodná a prospěšná pomůcka.

20210505_084717

Dále jsme ze získané dotace pořídili elektrický mobilní zvedák, který pomáhá při manipulaci s nepohyblivým klientem. Umožňuje např. přesun potřebného z lůžka va vozík a obráceně, umístění do vany, na wc, přesun mezi místnostmi atd...

20210503_103027

Poslední schválenou položkou v dotačním programu bylo pořízení 2ks přenosných generátorů kyslíku (oxygenátorů), které mají akumulátorovou baterii či konektor pro napájení z autozapalovače. Tyto oxygenátory umožní lidem, kteří jsou odkázáni na nepřetržitou kyslíkovou podporu, žít plnohodnotněji a nepřicházet o svou mobilitu. Díky tomu je možné vzít nemocného na procházku, převézt ho autem na chatu apod. Pro lehčí manipulaci s oxygenátorem je k dispozici speciální vozíček, na kterém je možné oxygenátor vézt či batoh na záda. 

20210503_104418

Abychom naši nabídku potřebným ještě více rozšířili, pořídili jsme z vlastních zdrojů rehabilitační šlapadlo, které pomáhá potřebným při domácí rehabilitaci rukou či nohou.

20210427_120028

V případě, že budete jakoukoliv tuto pomůcku potřebovat, obracejte se na nás na telefon: +420 733 742 023.

Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové za podporu charitní práce a poskytnutí dotace na pořízení nových pomůcek. Velmi si toho vážíme.

vdv

Mgr. Bc. Barbora NĚMČÁKOVÁ

Mgr. Bc. Barbora NĚMČÁKOVÁ

projektová manažerka, PR, IT
Tel.: 733 742 555 E-mail: X8El5b549.zmR9enW7c-.iic-okmYZhaa8kmb